Skip to content
ترخیص خودروی سرقتی

فرایند ترخیص خودروی سرقتی از پارکینگ

فهرست مطالب

یکی از شوکه‌کننده‌ترین اتفاق‌هایی که ممکن است رخ دهد، سرقت اتومبیل است. تصور کنید که اتومبیل‌تان را در حاشیه‌ی خیابان پارک کرده‌اید و تنها برای چند دقیقه از محل دور شده‌اید. در زمان برگشت، با جای خالی ماشین‌تان روبه‌رو می‌شوید و هر چه اطراف را می‌گردید، آن را پیدا نمی‌کنید. در ابتدا ممکن است تصور کنید که در محل پارک‌ ممنوع، خودرو را متوقف کرده بوده‌اید؛ اما با استعلام گرفتن از پلیس و پارکینگ؛ متوجه می‌شوید که خودروی شما نه جریمه شده است و نه به پارکینگ انتقال داده نشده است. در چنین وضعیتی، تنها یک اتفاق ممکن است رخ داده باشد و آن اتفاق هم چیزی نیست جز سرقت خودرو.

در چنین حالتی معمولا امید زیادی برای پیدا شدن ماشین وجود ندارد. تجربه ثابت کرده است که اگر بخت با ما یار باشد، شاید بتوانیم اتومبیلِ اوراق‌شده را در گوشه‌ی خیابان پیدا کنیم. به همین دلیل است که برای جبران خسارت‌های ناشی از سرقت کلی و جزئی خودرو، تنها خرید بیمه بدنه است که می‌تواند کمک‌کننده باشد.

با این وجود، اگر از گروه خوش‌شانس‌ها باشید، شاید بعد از تشکیل پرونده در کلانتری، پلیس با شما تماس بگیرد و خبر پیدا شدن اتومبیل را به شما بدهد. در چنین حالتی، برای ترخیص خودروی سرقتی از پارکینگ باید مراحل خاصی را پشت‌سر بگذارید که در ادامه‌ی این مطلب از بلاگ بیمه‌شو درباره‌ی آن صحبت می‌کنیم. با ما همراه باشید.

فرایند ترخیص خودروی به سرقت رفته از پارکینگ پلیس راهور

اولین قدم بعد از سرقت خودرو، تماس با پلیس 110 است. بعد از آن، مالک با حضور در کلانتری و تشکیل پرونده شکایت خود را ثبت می‌کند. اگر خوش‌شانس باشد و مال سرقتی پیدا شود، پلیس با مالک تماس خواهد گرفت تا با ارائه‌ی مدارک ماشین و انجام مراحل ترخیص خودروی سرقتی از پارکینگ؛ اتومبیلش را از پارکینگ آزاد کند و آن را تحویل بگیرد.

به هر ترتیب، مراحل آزاد کردن خودروی سرقتی از پارکینگ پلیس به ترتیب زیر است:

  • مراجعه به مرکز پلیس برای معرفی‌شدن به پارکینگ
  • ارسال نامه کتبی پلیس آگاهی به کانون کارشناسان رسمی دادگستری.
  • بررسی شماره موتور و شماره شاسی ماشین سرقتی و تطبیق آن با مدارک خودروی مالک توسط کارشناسان رسمی دادگستری
  • چنانچه در زمان سرقت خودرو، شماره موتور و شماره شاسی اتومبیل مخدوش شده باشد؛ پلیس آگاهی در یک نامه‌ی اداری و رسمی از پلیس راهور ناجا درخواست می‌کند تا شماره شاسی و شماره موتور ماشین را دوباره حک کند.
  • اتومبیل سرقتی از لیست سیاه پلیس آگاهی خارج خواهد شد و مشخصات آن از سیستم پاک می‌شود. همچنین کشف اتومبیل سرقتی، توسط یک نامه‌ی رسمی از پلیس آگاهی به پلیس راهور اطلاع داده می‌شود. به خاطر داشته باشید که شماره پلاک خودرو حتما باید از لیست سیاه سیستم پلیس راهور خارج شود. قبلا در بلاگ بیمه‌شو، از سرقت پلاک و عواقب درج پلاک ماشین در لیست سیاه پلیس نوشته‌ایم.
  • دریافت گواهی عدم خلافی و پرداخت هزینه‌ی پارکینگ.
  • مراجعه به پارکینگ واحد ترخیص پلیس راهور و دریافت اتومبیل.

برای ترخیص خودروی سرقتی از پارکینگ به چه مدارکی نیاز داریم؟

ترخیص خودرو سرقتی

مالک خودرو برای ترخیص اتومبیل باید در محل حضور داشته باشد. همچنین برای ترخیص خودروی سرقتی، لازم است مدارک زیر ارائه داده شود:

  • اصل سند اتومبیل
  • بیمه‌نامه‌ی شخص ثالث خودرو
  • گواهی عدم خلافی اتومبیل
  • فیش پرداخت هزینه‌های پارکینگ

پیدا شدن اتومبیل سرقتی چقدر زمان می برد؟

در حالت کلی، می‌توانیم بگوییم که اتومبیل سرقتی ظرف مدت دو ماه توسط پلیس پیدا خواهد شد و به مالک آن اطلاع داده می‌شود. اما مسئله‌ای که وجود دارد آن است که نباید توقع داشته باشیم که اتومبیل را در همان وضعیت قبل از سرقت ببینیم. گاهی‌اوقات سرقت، به بهانه‌ی خارج کردن لوازم یدکی و قطعات جانبی اتومبیل صورت می‌گیرد.

در سایر اوقات نیز از اتومبیل برای انجام جرائم مختلف مانند قاچاق مواد مخدر و حمل‌ونقل کالاهای ممنوعه استفاده می‌شود. البته اگر از اتومبیل سرقتی برای انجام چنین جرائمی استفاده شود، احتمال آن‌که در مدت زمان کوتاه‌تری پیدا شود، بیشتر خواهد بود.

یک حالت عجیب و پرچالش دیگر هم وجود دارد و آن هم زمانی‌ست که سارق، اتومبیلی دقیقا مشابه با اتومبیل خودش را به سرقت می‌برد و پلاک‌شان را با یکدیگر جابه‌جا می‌کند. پیدا کردن اتومبیل در این حالت، به زمان بیشتری نیاز خواهد داشت و ممکن است تا شش ماه نیز به طول بینجامد.

هزینه پارکینگ خودروهای سرقتی چقدر است؟

هزینه پارکینگ خودرو

زمانی‌که خودرو توسط پلیس پیدا می‌شود، به پارکینگ‌های خصوصی طرف قرارداد با پلیس انتقال داده می‌شود و در آن‌جا نگهداری می‌شود. نکته‌ی مهم آن است که اتومبیل‌هایی که در این پارکینگ‌های خصوصی نگهداری می‌شوند، تحت‌پوشش بیمه خواهند بود و اگر قبل از تحویل‌شان به مالک دچار حادثه یا آتش‌سوزی شوند، شرکت بیمه خسارت پرداخت می‌کند.

هزینه‌ی پارکینگ نیز به صورت روزشمار و با در نظر گرفتن نرخ پارکینگ محاسبه می‌شود. در واقع مالک خودرو موظف است تا در زمان ترخیص خودرو، هزینه‌ی پارکینگ را از روزی که خودرو پیدا شده است و به پارکینگ منتقل شده است، تا روزی که کارهای آزادسازی و ترخیص خودرو انجام شده است؛ پرداخت کند. پس هزینه‌ی ترخیص به پارکینگی بستگی دارد که اتومبیل شما به آن‌جا انتقال داده شده است.

آیا بیمه بدنه خسارت خودروی سرقتی را می پردازد؟

یکی از پوشش‌های بیمه بدنه، پوشش سرقت است. بنابراین اگر از قبل برای خرید بیمه بدنه و پوشش سرقت کلی اقدام کرده باشید، شرکت بیمه‌ با در نظر گرفتن سقف تعهدات و جزئیات بیمه‌نامه، به شما خسارت پرداخت خواهد کرد. به این ترتیب، اگر 60 روز از زمان سرقت خودرو گذشته باشد و اتومبیل مسروقه همچنان پیدا نشده باشد، فرد می‌تواند برای تشکیل پرونده و دریافت خسارت اقدام کند. پرداخت خسارت در پوشش سرقت کلی، بعد از انتقال سند و تکمیل مدارک درخواستی انجام می‌گیرد. با انتقال سند، در واقع اظهار می‌کنید که اگر خودرو پیدا شود، مالکیت آن با شرکت بیمه خواهد بود و در ازای آن، خسارت‌تان را دریافت می‌کنید.

برای دریافت خسارت از محل بیمه‌نامه‌ی بدنه‌تان به مدارک زیر نیاز خواهید داشت:

  • اصل و کپی سند و کارت خودروی مسروقه
  • مدارک شناسایی بیمه‌شده شامل کارت ملی، شناسنامه و گواهینامه
  • اصل و کپی بیمه‌نامه بدنه و شخص ثالث
  • صورت‌جلسه سرقت خودرو که توسط پلیس تهیه شده است
  • معرفی‌نامه شرکت‌ لیزینگ خودرو برای ماشین‌هایی که به‌صورت اقساطی خریده شده‌اند
  • اصل گزارش تهیه شده توسط افسر پلیس
  • گواهی عدم خلافی خودرو
  • برگه استعلام عدم کشف خودرو توسط پلیس
  • سوئیچ‌ اصلی و یدکی ماشین
  • برگه تعیین ارزش ماشین مسروقه توسط کارشناس مربوطه در شرکت بیمه
  • فاکتور لوازم جانبی نصب‌شده روی خودروی مسروقه
  • انتقال مالکیت خودروی دزدیده‌شده از مالک فعلی به شرکت بیمه

در مطلبی که خواندید با فرایند ترخیص خودروی سرقتی از پارکینگ پلیس آشنا شدید. در پایان این مطلب باید یک‌بار دیگر به اهمیت داشتن بیمه‌نامه‌ی معتبر بدنه اشاره کنیم. به کمک بیمه بدنه و پوشش‌های اصلی و تکمیلی آن، مطمئن خواهید بود که در صورت وقوع بدترین حوادث مانند سرقت کلی خودرو، باز هم تحت‌پوشش شرکت بیمه خواهید بود و بخش عظیمی از خسارت‌های وارد شده به اتومبیل‌تان جبران خواهد شد.

اگر تا کنون برای خرید بیمه بدنه اقدام نکرده‌اید، فراموش نکنید که در پلتفرم بیمه‌شو به آسانیِ چند کلیک به بهترین بیمه‌نامه‌های بدنه دسترسی خواهید داشت. کافی‌ست از صفحه‌ی اصلی سایت، گزینه‌ی خرید بیمه را انتخاب کنید و مشخصات اتومبیل‌تان را در بخش خرید بیمه بدنه وارد کنید. با چند کلیک ساده، لیستی از بهترین و مطمئن‌ترین شرکت‌های صادرکننده‌ی بیمه بدنه به شما نمایش داده خواهد شد تا بتوانید بهترین پوشش بیمه‌ای را برای اتومبیل‌تان تهیه کنید.