بیمه شخص ثالث

چرا در کنار بیمه شخص ثالث، به خرید بیمه بدنه هم نیاز داریم؟

برای اتومبیل و وسایل نقلیه‌ی مختلف، دو بیمه‌نامه‌ی مهم و کاربردی وجود دارد که به ترتیب عبارتند از بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه. اگر بخواهیم این دو بیمه‌نامه را براساس اولویت مرتب کنیم باید بگوییم که بیمه شخص ثالث، از درجه‌ی اهمیت بالاتری برخوردار است. چرا که یک بیمه‌نامه‌ی اجباری برای انواع وسایل نقلیه‌ی موتوریِ زمینی به حساب می‌آید و از طرف دیگر، فقط به کمک بیمه شخص ثالث می‌توان خسارت‌های سنگینی همچون پرداخت دیه و غرامت را جبران کرد.

اما با وجود اهمیت زیادی که پوشش‌های بیمه شخص ثالث دارند، باز هم نمی‌توانیم از اهمیت بیمه بدنه غافل شویم. با بیمه بدنه به آسانی می‌توان خسارت‌های وارد شده به اتومبیل در اثر حوادث مختلف را تحت‌پوشش شرکت بیمه قرار داد. تنها کافی‌ست موقعیتی را تصور کنید که اتومبیل‌تان به سرقت رفته است. در چنین شرایطی و با در نظر گرفتن قیمت خودرو، آیا روشی بهتر از بیمه بدنه برای جبران خسارت وارده می‌شناسید؟

به همین دلیل در ادامه‌ی این مطلب از بلاگ بیمه‌شو با بیمه بدنه و اهمیت خرید بیمه بدنه آشنا می‌شوید. همچنین به شما توضیح خواهیم داد که چرا در کنار بیمه شخص ثالث، به بیمه بدنه هم نیاز دارید. پس تا انتهای این مطلب با ما و بلاگ بیمه‌شو همراه باشید.

بیمه بدنه خودرو چیست؟

در ابتدا بهتر است به تعریف دقیق‌تری و جامع‌تری از بیمه بدنه خودرو برسیم و با پوشش‌های آن آشنا شویم. همان‌طور که در ابتدای مطلب نیز به آن اشاره کردیم، بیمه بدنه از انواع بیمه‌نامه‌های مربوط به خودرو است که خسارت‌های واردشده به بدنه‌ی اتومبیل در اثر حوادث تحت‌پوشش بیمه‌نامه را جبران می‌کند. این بیمه‌نامه برخلاف بیمه شخص ثالث، اجباری نیست و خرید آن کاملا اختیاری و برعهده‌ی مالک خودرو است.

اما اختیاری بودن آن، دلیل خوبی برای بی‌اهمیت جلوه دادن پوشش‌هایش نیست. چرا که بیمه بدنه مزیت‌های زیادی دارد که نشان‌دهنده‌ی ارزش و اهمیت آن است. در قوانین مربوط به بیمه بدنه، پوشش‌های این بیمه‌نامه به دو گروه پوشش‌های اصلی و پوشش‌های تکمیلی تقسیم‌بندی می‌شوند. این پوشش‌ها را در ادامه معرفی می‌کنیم.

پوشش های اصلی بیمه بدنه خودرو

پوشش بیمه بدنه

این پوشش‌ها، بخش اصلی بیمه‌نامه‌ی بدنه را تشکیل می‌دهند و شامل مواردی می‌شوند که بیمه‌گذار نمی‌تواند آنها را تغییر دهد یا برخی از آنها را از بیمه‌نامه حذف کند. بلکه صدور بیمه‌نامه، به معنای قبول تمام پوشش‌های اصلی از جانب بیمه‌گذار است (حتی اگر به یک یا چند مورد از پوشش‌های اصلی نیاز نداشته باشد).

پوشش‌های اصلی بیمه بدنه به ترتیب زیر است:

  • خسارات ناشی از برخورد هرگونه جسم ثابت و متحرک
  • بلایایی چون آتش‌سوزی، برخورد صاعقه، انفجار
  • سقوط یا واژگونی خودرو
  • سرقت کلی خودرو
  • ·      ۵۰% قیمت وسایل نو در صورت خسارت دیدن باطری و لاستیک‌های خودرو

پوشش های تکمیلی بیمه بدنه خودرو

  • خسارات ناشی از بلایای طبیعی همچون سیل، زلزله، طوفان، آتشفشان، تگرگ و بهمن
  • خسارات ناشی از پاشیده شدن رنگ، مواد شیمیایی و مواد اسیدی روی بدنه خودرو
  • شکست شیشه در اثر تغییرات دمایی یا متراکم شدن هوای داخل خودرو
  • پوشش نوسانات قیمت خودرو (افت و افزایش قیمت خودرو)
  • پوشش حذف فرانشیز بیمه بدنه
  • خسارات ناشی از کشیده شدن وسایل تیز مانند میخ
  • پوشش ایاب و ذهاب خودروی به ‌علت غیرقابل استفاده بودن وسیله نقلیه بر اثر حادثه (حداکثر مدت زمان پرداخت هزینه ۳۰ روز است.)
  • پوشش سرقت یا دزدی قطعات اتومبیل در حالت توقف (سرقت درجا)
  • پوشش ترانزیت (پوششی که آسیب‌های ایجادشده بر خودرو را در خارج از مرزهای کشور جبران می‌کند.)

استثنائات بیمه بدنه خودرو

  • خسارت وارد شده به صورت عمدی توسط بیمه‌گذار، ذینفع یا ذینفعان بیمه‌گذار و یا راننده
  • خسارت‌های ناشی از جنگ، شورش، اعتصاب یا تهاجم
  • خسارت‌های ناشی از حمل بار بیش از حد
  • خسارت وارده به خودر در اثر عدم تعادل راننده به ‌علت مصرف مشروبات الکلی و استعمال هرگونه مواد روان‌گردان و مخدر
  • خسارت‌های وارد شده در زمان بکسل کردن وسیله نقلیه‌ی دیگر بر خودرو
  • خسارت وارده به خودرویی که راننده‌ی آن فاقد گواهینامه باشد یا گواهینامه وی فاقد اعتبار باشد یا متناسب با وسیله‌ی نقلیه نباشد

چند نمونه از موقعیت هایی که برای جبران خسارت به بیمه بدنه نیاز خواهید داشت

بیمه بدنه

حالا نوبت به بررسی شرایط و مثال‌هایی می‌رسد که برای جبران خسارت وارد شده به اتومبیل‌تان، پوشش‌های بیمه شخص ثالث کافی نیست و به بیمه‌نامه‌ی بدنه‌تان نیاز پیدا خواهید کرد.

در صورتی که در حادثه رانندگی مقصر باشید

همان‌طور که می‌دانید در تصادف‌های رانندگی، اگر مقصر حادثه شناخته شوید؛ جبران خسارت‌های مالی و جانی وارد شده بر اشخاص زیان‌دیده برعهده‌ی شما خواهد بود. البته که در چنین شرایطی برای جبران خسارت‌ها سراغ بیمه‌نامه‌ی شخص ثالث‌تان خواهید رفت. اما اگر خودروی آسیب‌دیده، در گروه خودروهای گران و نامتعارف قرار بگیرد و سقف تعهدات پوشش مالی بیمه‌نامه‌ی شخص ثالث‌تان نتواند تمام خسارت وارده را جبران کند؛ می‌توانید از بیمه‌نامه‌ی بدنه‌تان کمک بگیرید در واقع در چنین شرایطی و به دلیل ناکافی بودن سقف تعهدات مالی بیمه شخص ثالث، شما که مقصر حادثه هستید نمی‌توانید از این بیمه‌نامه استفاده کنید؛ از این‌رو قوانین بیمه بدنه به یاری شما می‌شتابند.

در حالتی که خودروی شما به توقف چند روزه نیاز دارد

تصور کنید که به دلیل وقوع یکی از حوادث تحت‌پوشش در بیمه بدنه، اتومبیل شما به تعمیر و صافکاری نیاز دارد و به همین دلیل لازم است تا برای مدتی در تعمیرگاه متوقف بماند. به کمک پوشش‌های تکمیلی بیمه بدنه، می‌توان خسارت مربوط به توقف اتومبیل در پارکینگ و عدم امکان استفاده از آن را، جبران کرد.

در وضعیتی که خودرو به سرقت برود یا دچار آتش سوزی شود

در صورتی‌که خودروی شما به سرقت برود یا دچار آتش‌سوزی شود و یا حتی سقوط کند و واژگون شود، در شرایطی قرار خواهید گرفت که نمی‌توانید از بیمه شخص ثالث خود استفاده کنید. بنابراین باید از قوانین و پوشش‌های بیمه بدنه کمک بگیرید.

در صورتی که خودروی پارک شده دچار آسیب شود

فرض کنید اتومبیل‌تان را در حاشیه‌ی خیابان پارک کرده‌اید و در وضعیت توقف کامل قرار دارد. در زمانی که در خودرو حضور ندارید، اتومبیل شما دچار حادثه یا آسیب شده است و مقصر حادثه نامشخص است. در چنین وضعیتی، پوشش‌های بیمه بدنه به کمک شما می‌آیند و خسارت وارده را جبران می‌کنند.

در موقعیتی که خودرو گرفتار بلایای طبیعی شود

هنگامی که خودروی شما گرفتار بلایای طبیعی شود، قادر به استفاده از بیمه ثالث نیستید. از این‌رو پوشش‌ها و قوانین بیمه بدنه به کمک شما می‌آیند و می‌توانید برای جبران خسارات خود روی کمک بیمه بدنه‌تان حساب باز کنید.

در صورتی که در حادثه رانندگی مقصر نباشید

در شرایطی که مقصر حادثه‌ی رانندگی نباشید هم، بیمه بدنه به کمک شما می‌آید. برای مثال پیش می‌آید که در یک حادثه رانندگی که شما تقصیری در وقوع آن نداشته‌اید؛ میزان خسارتی که به خودروی شما وارد شده است بیشتر از تعهد مالی بیمه‌نامه‌ی شخص ثالث فرد مقصر است. از این‌رو شما می‌توانید از بیمه بدنه خود استفاده کنید و مابه‌التفاوت مبلغ خسارت وارد شده را از فرد مقصر دریافت کنید.

در مطلبی که خواندید با لزوم خرید بیمه بدنه در کنار بیمه شخص ثالث آشنا شدید. همان‌طور که در طول این مطلب به آن اشاره کردیم، این دو بیمه‌نامه، پوشش‌های مهمی را ارائه می‌کنند که مکمل یکدیگرند و با تهیه‌ی آنها، خیال‌تان از بابت انواع حوادث و خسارت‌هایی که ممکن است برای اتومبیل‌تان رخ دهد، آسوده خواهد بود. اگر همین حالا به فکر خرید بیمه بدنه افتاده‌اید، فراموش نکنید که پلتفرم بیمه‌شو برای یک خرید مطمئن بیمه‌ای همراه شماست.