Skip to content
حادثه در سفر

هنگام بروز حادثه در سفر چه اقدامی باید انجام شود؟

فهرست مطالب

هنگام بروز حادثه در سفر چه اقدامی باید انجام شود؟

سفر از جمله تجربیاتی است که همه ما کم‌وبیش در زندگیمان تجربه‌اش می‌کنیم. سفر ما ممکن است به قصد تفریح و سرگرمی یا ملاقات با یکی از بستگان و دوستانمان باشد. یا حتی ممکن است برای توسعه کسب‌وکارمان سفر کنیم. اما سفر ما ممکن است آنچنان که تصورش می‌کنیم بدون دردسر نباشد.

ممکن است سفر با مخاطرات فراوانی همراه باشد، از بلای طبیعی مثل سیل و زلزله و طوفان گرفته تا ربودن شدن پول نقد و مدارک. خب! بیمه‌ی مسافرتی در پاسخ به این رخدادها ایجاد شده است تا خسارت‌های وارده به شما را به کمترین مقدار ممکن برساند.

خب! فرض می‌کنیم شما بیمه‌ی مسافرتی را از یک شرکت بیمه تهیه کرده‌اید و با خیال آسوده سفر خود را آغاز کرده‌اید. اما برای مثال در فرودگاه کیف پولتان به سرقت می‌رود و یا در کشور مقصد با یک ماشین تصادف می‌کنید. درست است که شما بیمه‌شده‌اید و شرکت بیمه‌ موظف به تأمین احتیاجات شماست، اما چطور باید با آن‌ها تماس گرفت؟ با چه شماره‌ای باید ارتباط برقرار کرد و چه چیز را توضیح داد؟ و البته برای اینکه بتوانید از خدمات بیمه استفاده کنید چه مدارکی باید ارائه کنید.

مطلب مرتبط:بیمه مسافرتی انفرادی و گروهی چیست؟

خسارت‌های تحت پوشش شرکت‌های بیمه‌ای ایرانی کدامند؟

اگر حادثه‌ای که برایتان اتفاق افتاده است شامل یکی از موارد معمول موجود در بیمه‌نامه است باید اطمینان داشته باشید که شرکت بیمه‌ای جهت پرداخت خسارت اقدام خواهد کرد. در نوشتارهای دیگر به طور مبسوط به مواردی که تحت پوشش شرکت‌های بیمه‌ای هستند اشاره کرده‌ایم.

مواردی که تحت پوشش بیمه هستند

بطور خلاصه این موارد شامل مراجعه به پزشک یا بستری در بیمارستان، دندانپزشک، گم شدن یا سرقت مدارک کنسولی، گم شدن و تأخیر بار، فوت بیمه‌شده و هم‌چنین پوشش تأخیر در حرکت می‌باشد. بنابراین، گام اول در هنگام بروز حادثه حفظ آرامش و مطمئن شدن از این موضوع است که این مورد در بیمه‌نامه ذکر شده باشد. خب! فرض کنیم مطمئن هستیم که حادثه‌ای که برایتان اتفاق افتاده است تحت پوشش شرکت بیمه است. مرحله بعدی چیست؟

1- اطمینان از به همراه داشتن مدارک مورد نیاز

ممکن است اتفاقی که برای شما اُفتاده است مشمول پرداخت خسارت از سوی شرکت بیمه باشد، اما قبل از همه شما باید به کارشناسان شرکت بیمه را متقاعد کنید. در واقع شما باید مدارک مورد نیاز آن‌ها را ارائه دهید. این مدارک چه هستند؟ خب! با توجه به اینکه چه اتفاقی برایتان افتاده است، این مدارک نیز متفاوت خواهند بود.

مطلب مرتبط:بیمه‌نامه‌ی مسافرتی چیست؟

2- مراجعه به پزشک یا بستری در بیمارستان یا مراجعه به دندانپزشک

  • اولین و مهم‌ترین مدرک تصویر گزارش پزشک است. این تصویر می‌تواند از نوع تشخیصی، نتیجه آزمایشات خون و ادرار، مرحله فعلی درمان، تجویز داروی مرتبط با بیماری حادث‌شده یا تصاویر رادیولوژی، سونوگرافی و اشعه ایکس باشد.
  • علاوه بر آن، تمامی رسیدهای پرداختی و قبض‌های بیمارستانی نیز باید ارائه شود.
خسارت‌های تحت پوشش شرکت‌های بیمه‌ای
(خسارت‌های تحت پوشش شرکت‌های بیمه‌ای)

3- گم شدن یا سرقت مدرک کنسولی

  • در ابتدا می‌بایست به نزدیک‌ترین اداره پلیس محلی مراجعه کرده و گزارشی مبنی بر گم شدن یا سرقت مدارکتان را دریافت و بهمراه تصویر گزارش سفارت ممهور به مهر سفارت و قبوض پرداختی برای تهیه مدارک کنسولی المثنی ضمیمه درخواست خود کنید.

4- گم شدن یا تأخیر بار

  • تصویر نامه گم شدن (بعد از 21 روز از تاریخ وقوع حادثه) یا تأخیر چمدان که به آن irregularity report هم می‌گویند لازم است.
  • علاوه بر آن، تصویر چک خسارت ایرلاین به بیمه‌شده، قبوض و رسید خریدهای ضروری (برای دو روز از تاریخ وقوع حادثه) جهت گم شدن بار و تصویر نامه تحویل چمدان به بیمه‌شده (delivery report) و قبوض و رسید خریدهای ضروری (برای دو روز از تاریخ وقوع حادثه) از دیگر مدارک مورد نیاز است.

5- فوت بیمه‌شده

مطلب مرتبط : آیا خرید بیمه مسافرتی الزامیست ؟

  • گزارش پزشک شامل تشخیص، آزمایشات و دارو و هر مدرکی که شرایط بیماری را توضیح داده باشد.
  • گزارش پلیس در صورتی که مرگ بر اثر تصادف حادث شده باشد.
  • تصویر صورتحساب و قبض‌های بیمارستان (در صورتی که فرد فوت‌شده به بیمارستان مراجعه کرده باشد)، گواهی فوت و پزشک قانونی نیز می­بایست ضمیمه شود.

6- تأخیر در حرکت

  • تصویر نامه تأخیر که به تأیید ایرلاین رسیده باشد باید فراهم شود.
  • علاوه بر آن هم‌چنین تصویر قبض‌های نقل و انتقال و صورتحساب هتل و غذا

از همین رو بعد از اینکه اتفاقی برایتان افتاد در کمال آرامش به دنبال فراهم کردن مدارک لازم و جلوگیری از خسارات مالی و جانی بیشتر باشید. در ادامه نگاهی خواهیم داشت به مدارکی که جهت اثبات ادعای خود نیاز دارید.

چگونه با شرکت بیمه تماس بگیریم

وقتی اطمینان حاصل کردیم تمامی مدارک را در اختیار داریم می‌توانیم از طریق شماره تلفن‌های‌ 24-88648620-21(0) 98+، یا پست الکترونیک travel@iranassistance.com از سرتاسر دنیا با شرکت کمک‌رسان ایران تماس بگیریم. شما می‌بایست مشکل خود را مطرح کرده و سپس با ارائه مدارک بقیه امور را پیگیری کنید.