بیمه آتش سوزی، نوعی از بیمه است که برای جبران خسارات حادثه آتش سوزی ارائه میشود. یکی از مهمترین سوالات افراد این است که پوشش جانی در بیمه آتش سوزی چگونه است؟
پوشش های بیمه آتش سوزی، گستردگی فراوانی دارد. در این مقاله میخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که آیا این نوع بیمه خسارات جانی وارد شده به افراد را نیز تحت پوشش قرار میدهد؟
برای پاسخ به این سوال ابتدا بهتر است، جزئیات مربوط به بیمه آتشسوزی را با هم بررسی کنیم. بیمه آتش سوزی زمانی به کمک ما میآید که به دلیل مشخصی، منزل یا محل کار ما آتش گرفته باشد و موجب خسارات مالی شود.
منظور از دلیل مشخص، شرایطی است که در قرارداد میان بیمهگر و بیمهگزار نوشته خواهد شد. نوع بروز آتش سوزی باید طبق مفاد قرارداد امضا شده باشد.
انواع بیمه آتش سوزی
برای اینکه بدانیم پوشش جانی در بیمه آتش سوزی چگونه است باید ابتدا با انواع این بیمه آشنا شویم.
انواع بیمه آتش سوزی:
- بیمه آتش سوزی واحدها یا مجتمع مسکونی: اگر بیمه واحد مسکونی باشد، به این معناست که هر واحد و تمام وسایل آن، به صورت جداگانه تحت بیمه آتش سوزی هستند.
بیمه مجتمع مسکونی، برای آپارتمانهای با بیش از ۱۵ واحد انجام میشود که شامل تمامی واحدها و مشاعات ساختمان است.
- بیمه آتش سوزی مراکز صنعتی: مراکز صنعتی مانند کارگاهها، کارخانهها و … به علت تجهیزاتی که دارند، بیشتر دچار حوادثی مانند آتش سوزی میشوند. این بیمه یکی از بهترین بیمهها برای کارفرمایان است.
بیمه مسئولیت آتش سوزی نیز یکی از بیمههای بسیار مفید برای این مراکز خواهد بود.
- بیمه آتش سوزی مراکز غیرصنعتی: پوشش جانی در بیمه آتش سوزی مراکز غیرصنعتی نیز مهم است. مراکز غیرصنعتی به مکانهایی اطلاق میشود که در دستهبندی مسکونی و صنعتی نیستند. برای مثال پاساژها، مغازهها، انبارها و … در این دسته قرار خواهند گرفت.
پوشش های بیمه آتش سوزی

بیمه آتش سوزی به طور کلی شامل پوششهای اصلی و اضافی است. پوششهای اصلی در بیمه آتش سوزی، مواردی هستند که در قرارداد بین بیمهگر و بیمهگزار ذکر میشود و در صورت بروز حوادث، بیمه موظف به پرداخت خسارات است.
پوششهای اضافی، مواردی هستند که در قرارداد اصلی وجود ندارند. اگر شما با توجه به شرایط و نیاز خود تشخیص دهید که این پوششها میتوانند مفید باشند، با پرداخت هزینهای بیشتر از مزایای آنها نیز بهرهمند خواهید شد.
پوشش جانی در بیمه آتش سوزی از وظایف بیمهگر به حساب نمیآید. درواقع این بیمه برای ساختمان و تمام وسایل درون آن خواهد بود.
- پوششهای اصلی بیمه آتش سوزی:
- آتش سوزی به دلیل ترکیب اکسیژن با هر نوع ماده شیمیایی آتشزا دیگر
- آتش سوزی بر اثر برخورد صاعقه
- آتش سوزی به دلیل منفجر شدن وسایل و مخزنهای قابل انفجار و احتراق
- پوششهای اضافی بیمه آتش سوزی:
- حوادث طبیعی: زلزله، آتشفشان، سیل، طوفان، ریزش کوه، سقوط بهمن
- سقوط هواپیما یا بالگرد و تمامی قطعات آنها
- ترکیدگی در لولههای آب و فاضلاب
- برخورد جسم خارجی به ساختمان
درست است که پوشش جانی در بیمه آتش سوزی جایی ندارد اما آنقدر مزایای این نوع بیمه زیاد است که میتوان چنین عیبی را در نظر نگرفت.
محاسبه حق بیمه برای بیمه آتش سوزی
بیمه آتش سوزی مانند دیگر بیمهها شرایط ثابتی ندارد که بتوان حق بیمه مشخص آن را اعلام کرد. وقتی شما درخواست بیمه آتش سوزی خود را ثبت کنید، کارشناس بیمه به محل مورد نظر اعزام و طبق گزارشی که به بیمه اعلام خواهد کرد، حق بیمه تعیین میشود.
گزارش کارشناس بیمه طبق بررسی موارد زیر اعلام خواهد شد:
- ارزشگذاری بر ساختمان بر اساس نوع سازه، زیرساختها و استانداردهای مهندسی
- ارزشگذاری بر اثاثیه قابل بیمه در منزل
- بررسی متراژ ساختمان طبق سند ملک
- بررسی احتمالاتی که موجب بروز آتش سوزی خواهد شد
- ارزیابی میزان ریسک آتش سوزی
هرچقدر متراژ ساختمان بزرگتر، میزان ریسک محل بیشتر، اثاثیه قیمتیتر باشد حق بیمه افزایش خواهد یافت. البته حق بیمه آتش سوزی به مدت زمان قرارداد نیز بستگی دارد.
زمان قرارداد برای این بیمه میتواند بلندمدت، کوتاهمدت و یک ساله باشد. هرچه زمان قرارداد طولانیتر شود، هزینه قابل پرداخت کمتر خواهد شد.
اولین اقدام پس از بروز آتش سوزی برای دریافت خسارت

از آنجایی که پوشش جانی در بیمه آتش سوزی اعمال نمیشود برای دریافت خسارات مادی، ابتدا باید از زمان طلایی استفاده کنید.
۲۴ الی ۴۸ ساعت پس از بروز حادثه، بهترین زمان برای کارشناسی و ارزیابی میزان خسارت است. باید بلافاصله با بیمه تماس گرفته شود تا کارشناس مورد تایید را به محل اعزام کنند.
کارشناس بیمه با بررسی محل حادثه و مقایسه مکان با شرایط پیش از بروز حادثه، میزان حدودی خسارت را مشخص میکند و آن را برای بیمه ارسال خواهد کرد. درصورتی که بیمهگزار نسبت به هزینه تخمین زده شده اعتراض داشته باشد، میتواند اعتراض خود را به سازمان تامین اجتماعی ابلاغ کند.
چانچه درخواست او تایید گردد، بیمه، کارشناس دیگری را به محل اعزام میکند تا ارزیابی خسارت دوباره انجام شود. نکته مهم دیگر در پرداخت خسارت بیمه آتش سوزی، سقف سرمایه ثابت است.
در زمان عقد قرارداد، طبق مواردی که کارشناس اعلام میکند، یک سقف سرمایه برای پرداخت خسارات مادی تعیین خواهند کرد. اگر حادثه موجب خسارات مادی بیش از سقف سرمایه قرارداد شده باشد، بیمهگر تا همان میزان نوشته شده را پرداخت خواهد کرد.
بیمه آتش سوزی؛ آری یا خیر
باتوجه به اینکه پوشش جانی در بیمه آتش سوزی از وظایف بیمهگر به حساب نمیآید، افراد ممکن است در تهیه این نوع بیمه دچار تردید باشند. درست است که این قانون نوعی نقص به حساب میآید اما مزیتهای بیمه آتش سوزی آنقدر زیاد است که میتوان در انتخابهای ما قرار گیرد.
این بیمه برای برخی از مراکز که در خطر همیشگی آتش سوزی هستند نوعی سرمایهگزاری بلندمدت به شمار میرود. بیمه آتش سوزی از انواع مهم بیمه مراکز صنعتی خواهد بود.
اگر صاحب کسب و کارهای بزرگ هستید و نسبت به بیمه کردن محل کار خود تردید دارید، مقاله بیمههای ضروری برای کارخانه را مطالعه نمایید تا با مزیتهای فراوان این نوع بیمه آشنا شوید.
برای گرفتن مشاوره یا درخواست انواع بیمه از جمله بیمه آتش سوزی میتوانید به لینک یاد شده مراجعه نمایید.