Skip to content
بیمه-خودرو

نکاتی که باید هنگام انتخاب بیمه خودرو در نظر گرفته شود

فهرست مطالب

بعد از مدت‌ها انتظار و برنامه‌ریزی بالاخره روز موعود فرا رسیده ‌است و قرار است خودروی موردعلاقه‌تان را بخرید. با همان رنگ، مدل و ویژگی‌هایی که می‌خواستید. خب! تا این‌جا که همه‌چیز عالی پیش رفته و خوشحال هستید. اما احتمالا شور و شوق زیاد باعث شده حواس‌تان به خرید بیمه خودرو نباشد و یا پیش خودتان فکر کنید که خرید بیمه خودرو کار آسانی‌ست و نیازی به فکر کردن و تصمیم‌گیری ندارد. اما بیمه خودرو، بیمه‌نامه‌ای نیست که بشود با عجله آن را خرید یا تهیه‌ی آن را پشت گوش انداخت. خرید بیمه‌ بدنه و بیمه شخص ثالث برای اتومبیل شما ضروری‌ست و تهیه‌ی آن نیاز به بررسی دقیق شرایط بیمه‌نامه و سطح توانگری بیمه‌گر دارد.

امروز در بلاگ بیمه‌شو از ویژگی‌های یک بیمه‌نامه‌ی خوب برای اتومبیل شما می‌گوییم. ویژگی‌هایی که بهتر است از همان روزهای برنامه‌ریزی برای خرید خودروی جدید به فکرش باشید تا همزمان با خرید ماشین، خیال‌تان از بابت پوشش بیمه خودرو هم آسوده باشد.

بیمه خودرو چیست؟

بیمه‌ی خودرو یا بیمه‌ی جامع خودرو به مجموع بیمه‌نامه‌هایی اشاره می‌کند که برای اتومبیل صادر می‌شوند. در ایران، سه پوشش بیمه‌ای برای وسایل نقلیه‌ی موتوری ارائه می‌شود؛ بیمه‌ی بدنه، بیمه‌ی شخص ثالث و بیمه‌ی حوادث راننده. در هر کدام از این بیمه‌نامه‌ها، بخشی از ریسک‌های مربوط به خودرو و حوادث رانندگی پوشش داده می‌شود. مثلا بیمه‌ی بدنه، جبران خسارت‌های مالی وارده به خودروی بیمه‌شده را برعهده دارد. در بیمه‌ی شخص ثالث، خسارات جانی و مالی وارده به شخص یا اشخاص درگیر در صحنه‌ی تصادف پرداخت می‌شود و بیمه‌ی حوادث راننده (که زیرمجموعه‌ی بیمه‌ی شخص ثالث است) هزینه‌ی درمان و یا غرامت فوت راننده‌ی مقصر حادثه را می‌پردازد.

از آن‌جایی که قانون‌گذار بیمه‌ی شخص ثالث را برای تمام دارندگان وسایل نقلیه‌ی موتوریِ زمینی اجباری کرده‌است، شما موظف به تهیه‌ی بیمه‌نامه‌ی شخص ثالث برای ماشین‌تان هستید. از طرف دیگر چون پوشش حوادث راننده به‌عنوان یکی از پوشش‌های بیمه‌ی شخص ثالث ارائه می‌شود، با خرید بیمه‌نامه‌ی شخص ثالث هم خودتان و هم دیگران را به‌نوعی زیر چتر حمایتی شرکت بیمه می‌برید.

پوشش های بیمه خودرو

پوشش-بیمه-خودرو

همان‌طور که گفتیم، بیمه‌ی خودرو به مجموعه‌ی بیمه‌نامه‌های بدنه و شخص ثالث گفته می‌شود. بنابراین برای آشنایی با پوشش‌های بیمه‌ی خودرو، باید هر کدام از این بیمه‌نامه‌ها را جداگانه بررسی کنیم.

پوشش های بیمه شخص ثالث

در بیمه‌ی شخص ثالث سه پوشش اصلی ارائه می‌شود. شرط پرداخت خسارت در بیمه‌ی شخص ثالث، محرز شدن تقصیر راننده در حادثه برای شرکت بیمه است. یعنی بعد از تصادف، پلیس راهنمایی و رانندگی باید در صحنه حضور پیدا کند و با کشیدن کروکی، مقصر حادثه را تعیین کند. درواقع این نظر و رای مامور پلیس است که در کنار سایر شواهد و مدارک برای شرکت بیمه معیار تصمیم‌گیری و پرداخت خسارت می‌شود.

  • جبران خسارات مادی وارده بر اشخاص ثالث: در این پوشش خسارات مادی، بیمه‌گر مسئولیت جبران خسارات مادی وارد شده بر اموال منقول و غیرمنقول اشخاص ثالث را تا سقف تعهداتش در بیمه‌نامه برعهده می‌گیرد.
  • جبران خسارات جانی وارده بر اشخاص ثالث: هزینه‌ی درمان و بستری، غرامت نقص عضو و دیه‌ی فوت شخص یا اشخاص ثالث برعهده‌ی شرکت بیمه خواهد بود. مقدار غرامت فوت یا نقص عضو براساس نرخ دیه‌ی آن سال محاسبه و پرداخت می‌شود.
  • جبران خسارات جانی وارده بر راننده‌ی مقصر: این پوشش بیمه‌ای فقط مسئولیت خسارات جانی وارده بر راننده‌ی مقصر را می‌پذیرد و جبران خسارت مالی خودروی راننده‌ی مقصر، از محل بیمه‌نامه‌ی بدنه پرداخت می‌شود. البته به‌شرطی که بیمه‌گذار از قبل برای خرید بیمه‌ی بدنه اقدام کرده باشد.

پوشش های بیمه بدنه

بیمه‌ی بدنه یکی از پوشش‌های جامع و مفصل بیمه‌ی خودرو است که در آن، تعهدات بیمه‌گر به دو دسته‌ی خطرات اصلی و فرعی (اضافی) تقسیم می‌شود. خطرات اصلی شامل آصا ( مخفف آتش‌سوزی، صاعقه و انفجار)، سرقت کلی ماشین و حوادث رانندگی‌ست. خطرات فرعی یا همان پوشش‌های اضافی بسیار متنوع هستند و شرکت‌های بیمه، ممکن است پوشش‌های فرعی متنوعی را ارائه دهند. اما از رایج‌ترین پوشش‌های فرعی بیمه‌ی بدنه می‌توان به سرقت جزئی و درجا، شکست شیشه، نوسانات ارزش خودرو در بازار، بلایای طبیعی، حذف فرانشیز و پاشیدن رنگ و اسید اشاره کرد.

نکات مهم برای انتخاب بیمه خودرو

حالا که با انواع بیمه خودرو و پوشش‌های اصلی و فرعی آن آشنا شدید، نوبت به بررسی ویژگی‌های یک بیمه‌نامه‌ی معتبر و قابل‌اطمینان می‌رسد. برای خرید بیمه‌ی خودرو به‌روش سنتی، باید با در دست داشتن مدارک ماشین و مدارک هویتی‌تان به یکی از شعب یا کارگزاری‌های بیمه مراجعه کنید. در آن‌جا، نماینده‌ی بیمه به شما فرمی می‌دهد که اصطلاحا «فرم پیشنهاد بیمه» نام دارد. درواقع با پر کردن این فرم، به بیمه‌گر موافقت خود را برای خرید پوشش بیمه‌ای نشان می‌دهید.

در ادامه اطلاعات شما با اطلاعات مندرج در فرم تطبیق داده می‌شود و بعد از بررسی میزان ریسک احتمالی و مبلغ حق ‌بیمه، بیمه‌نامه صادر خواهد شد. اکنون که با فرایند کلی صدور بیمه‌نامه آشنا شدیم از نکات مهمی که در زمان انتخاب بیمه‌ی خودرو باید به آن دقت کنید، می‌گوییم.

  • اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید سقف تعهدات بیمه‌گر است. به این معنا که در صورت وقوع خسارت، حداکثر میزان پوشش بیمه‌ی بدنه یا بیمه‌ی شخص ثالث‌تان چقدر خواهد بود. اگر رانندگی شغل شماست یا مدام در حال رفت‌وآمد در جاده‌ها هستید، ریسک حوادث رانندگی برای شما بالاتر است. بنابراین حواس‌تان باشد که براساس نیاز و ریسک بالقوه‌ی رانندگی، سقف تعهد را در بیمه‌نامه مشخص کنید.
  • از اصالت بیمه‌نامه‌ی خودرو مطمئن شوید. به‌خصوص که از خردادماه سال ۱۳۹۹، بیمه‌نامه‌ی شخص ثالث فقط به‌صورت الکترونیکی صادر می‌شود و برای استعلام وضعیت بیمه‌ی خودرو باید به سایت بیمه‌ مرکزی و سامانه‌ی سنهاب سر بزنید.
  • سابقه‌ی رانندگی شما اهمیت زیادی دارد و هرچه راننده‌ی کم‌ریسک‌تری برای شرکت بیمه باشید، حق بیمه‌ی شما نیز کمتر خواهد بود. همچنین هنگام تمدید بیمه‌نامه، اگر از محل بیمه‌نامه‌ها‌ی قبلی بدنه یا شخص ثالث خسارت دریافت نکرده‌ باشید، مبلغی تحت عنوان تخفیف عدم خسارت از حق بیمه‌ی شما کاسته می‌شود. این عدد با گذشت هر سالی که بدون خسارت طی شود، به‌صورت پلکانی افزایش می‌یابد. توجه داشته باشید که این تخفیفات راننده‌محور است و روی پلاک ماشین ثبت می‌شود. بنابراین نمی‌توانید با فروش خودرو، تخفیف عدم خسارت را به مالک جدید منتقل کنید.
  • بیمه‌ی خودرو یک پوشش بیمه‌ای مهم و پرطرفدار است که در بیشتر شرکت‌های بیمه ارائه می‌شود. برای انتخاب بهترین بیمه‌نامه‌ی خودرو لازم است که از قبل درباره‌ی بیمه‌گرهای مختلف تحقیق کنید و خدمات آن‌ها را با یکدیگر مقایسه کنید. هنگام جمع‌آوری اطلاعات درباره‌ی شرکت‌های بیمه به موارد زیر هم فکر کنید:
هزینه-حق-بیمه

– بررسی نرخ سالانه برای انواع مختلف پوشش‌های بیمه

– بررسی و مقایسه محدودیت‌ها از نظر هزینه و نوع و میزان پوشش‌ها

– بررسی کیفیت پشتیبانی شرکت بیمه

– بررسی موعد پرداخت حق بیمه

– بررسی نوع پرداخت‌ خسارت آن شرکت بیمه

– بررسی این نکته که اگر پرداخت حق بیمه را با تاخیر انجام دهید، چه اتفاقی خواهد افتاد؟

  • حق بیمه‌ی شرکت‌های مختلف را جمع‌آوری کنید و آن‌ها را بررسی کنید. اما حواس‌تان باشد که هزینه‌ی پایین‌تر تنها مبنای انتخاب یک بیمه‌گر یا شرکت بیمه‌ی معتبر نیست.
  • سیاست‌های کلی و خط مشی شرکت بیمه را مرور کنید. اگر می‌توانید اخبار مربوط به فعالیت‌های بیمه‌گر موردنظرتان را در دنیای واقعی رصد کنید. همچنین از دوستان و آشنایان‌تان پرس‌وجو کنید تا تجربه‌های واقعی بیمه‌گذاران را درباره‌ی خدمات آن بیمه‌گر بشنوید.

ویژگی های یک بیمه گر مطمئن

یک بیمه‌نامه‌ی مطمئن توسط یک شرکت بیمه‌ی معتبر صادر می‌شود. شرکت بیمه، طرف دوم قرارداد بیمه است و شما برای قبول این معامله‌ی بیمه‌ای، لازم است که طرف مقابل‌تان را به‌خوبی بشناسید. توجه به مواردی مانند قدمت و سابقه‌ی فعالیت شرکت، سطح توانگری و سقف تعهدات بیمه‌گر در بیمه‌نامه‌ها‌ی مختلف، خوش‌نامی و اعتبار شرکت بیمه، تعداد شعب بیمه‌گر برای دریافت خسارت و کیفیت خدمات پشتیبانی بعد از صدور بیمه‌نامه به شما کمک می‌کند تا با آسودگی خیال بیشتری، فرم پیشنهاد بیمه‌گر را امضا کنید.

البته با خرید آنلاین بیمه‌ی خودرو و با وارد کردن مشخصات اتومبیل‌تان در سایت بیمه‌شو، لیستی از انواع شرکت‌های بیمه را خواهید دید که به تفکیک نام، تعداد شعب پرداخت خسارت و سطح توانگری طبقه‌بندی شده‌اند. این دسته‌بندی و مشاهده‌ی حق بیمه‌ی نهایی به شما کمک می‌کند تا با صرف وقت و انرژی کمتری، بیمه‌نامه‌ی مطلوب‌تان را خریداری کنید.

در مطلبی که خواندید از بیمه‌ی خودرو و نکاتی که هنگام خرید بیمه‌ی بدنه و بیمه‌ی شخص ثالث باید به آن توجه کنید، گفتیم. البته با رونق گرفتن خرید آنلاین انواع بیمه‌ و صدور بیمه‌نامه‌های الکترونیکی، فرایند انتخاب پوشش بیمه‌ای و بیمه‌گر هم کم‌دردسرتر شده است. در همین راستا، سایت بیمه‌شو به‌عنوان مرجع خرید بیمه‌ی آنلاین با بیست‌وهفت شرکت بیمه‌ای همکاری می‌کند. تنوع زیاد شرکت‌های بیمه و امکان مقایسه‌ی آن‌ها با یکدیگر در بیمه‌شو، به شما در انتخاب بهترین بیمه‌نامه‌ها کمک می‌کند.