براساس آماری که توسط اداره ثبت احوال ارائه میگردد، در سالهای اخیر میزان طلاق میان زوجین افزایش یافته است و هرساله خانوادههای زیادی به دلایل مختلف ازهم پاشیده میشوند. یکی از مسائلی که زوجهای در شرف جدایی با آنها مواجه هستند، مقوله بیمه تحت تکفل همسر بعد از طلاق و نحوه حذف همسر پس از طلاق از بیمه تأمین اجتماعی میباشد. افرادی که تحت بیمه تأمین اجتماعی را برای خود خریداری مینمایند، میتوانند افراد خانواده خود را نیز تحت تکفل قرار دهند تا آنها نیز از خدمات بیمه تأمین اجتماعی بهرهمند گردند.
بیمهگذاران میتوانند پس از ازدواج نیز همسر خود را بیمه نمایند، اما اکنون این سوال مطرح است که درصورت جدایی زوجین، بیمه تحت تکفل همسر بعد از طلاق چگونه خواهد بود؟ و فرد بیمهگذار چگونه میتواند نسبت به قطع بیمه همسر بعد از طلاق اقدام نماید؟
این مقاله از بیمهشو (ارائهدهنده بیمه بهصورت آنلاین) درراستای آگاهیبخشی در زمینه حذف بیمه همسر بعد از طلاق تهیه گردیده است تا شما با روند قطع بیمه همسر بعد از طلاق آشنا گردید.
بیمه نمودن همسر پس از ازدواج
پیش از بیان نحوه حذف بیمه تحت تکفل همسر بعد از طلاق، بهتر است اندکی درباره شرایط بیمه نمودن همسر پس از ازدواج صحبت نماییم تا شما در ابتدا با این فرآیند آشنا گردید.
بیمه تأمین اجتماعی یکی از اصلیترین شرکتهای بیمهای است که مزایای زیادی را برای بیمهگذاران خود فراهم مینماید. ارائه خدمات درمانی، بیمه درمان تکمیلی، پرداخت مستمری بازنشستگی و … از اصلیترین خدماتی است که شرکت بیمه تأمین اجتماعی برای بیمهگذاران خود فراهم مینماید. شخص بیمهگذار پس از ازدواج میتواند در صورت تمایل همسر خود را نیز بیمه نماید تا همسر خود را تحت تکفل بیمه تأمین اجتماعی خود قرار دهد. دقت داشته باشید که درصورت جدایی فرد بیمهگذار باید نسبت به حذف بیمه همسر خود اقدام نماید تا بیمه تحت تکفل همسر بعد از طلاق پایان یابد.
در ادامه به بیان نکاتی پرداخته میشود که شما بهتر است پیش از مراجعه به نمایندگی رسمی بیمه باید از آن به انجام آنها بپردازید، تا روند بیمه نمودن همسر شما با سرعت بیشتر و بدون وقوع مشکل طی گردد.
نکاتی که در رابطه با بیمه نمودن همسر باید بدانید
فرد بیمهگذار برای تحت پوشش قرار دادن همسر خود باید فرم درخواست مربوطه را تهیه و تکمیل کرده و در صورت تکمیل بودن مدارک با مراجعه به سامانه تأمین اجتماعی یا یکی از نمایندگیهای رسمی بیمه مراجعه نمایید تا فرآیند بیمه نمودن خود را طی نمایید.
اگر همسر شما پیش از ازدواج بنا به یکی از شرایط ذیل دارای بیمه و دفترچه بیمه بوده است باید در ابتدا نسبت به باطل نمودن آنها اقدام نموده و سپس برای بیمه جدید درخواست داده شود:
- در صورتی که فرد پیش از ازدواج تحت پوشش بیمه پدر بوده است.
- در صورتی که فرد مشغول به کار بوده و بیمه وی توسط کارفرما پرداخت میشود.
- در صورتی که همسر شما، خود بیمهگذار اصلی باشد.
مدارک لازم برای بیمه نمودن همسر
چنانچه قصد دارید همسر خود را بیمه نمایید، باید مدارک ذیل را آماده کرده و هنگام مراجعه به سایت یا نمایندگی بیمه آنها را ارائه نمایید:
- فرم تکمیلشده درخواست صدور دفترچه
- کارت ملی و شناسنامه شخص بیمهگذار و همسر وی
- کپی کارت ملی زوجین
- کپی صفحات اول، دوم و توضیحات (درصورت داشتن توضیحات) شخص بیمهگذار و همسر وی
- یک قطعه عکس ۴*۳ همسر (برای صدور دفترچه)
- دفترچه درمانی فرد بیمهگذار
پس از ارائه مدارک فوق و طی شدن مراحل لازم، همسر شما تحت تکفل بیمه شما بوده و میتواند از تمامی خدمات بیمه شما و مزایای آن بهرهمند گردد.
خارج شدن از تحت تکفل بیمه تأمین اجتماعی به صورت غیرحضوری
با پیشرفت فناوری و توسعه خدمات الکترونیکی، سازمان تأمین اجتماعی امکان خارج شدن از تحت تکفل بیمه را به صورت غیرحضوری فراهم کرده است. این فرآیند برای حذف افراد تحت پوشش (مانند همسر، فرزندان یا والدین) از بیمه اصلی انجام میشود و معمولاً در مواردی مثل ازدواج، اشتغال یا فوت افراد تحت تکفل صورت میگیرد.
خروج غیرحضوری از تحت تکفل بیمه تامین اجتماعی معمولاً از طریق سامانههای آنلاین یا اپلیکیشنهای رسمی تأمین اجتماعی انجام میشود و نیازمند ارائه مدارک و اطلاعات موردنیاز در این بسترها است. این خدمت یکی از گامهای مهم در راستای دیجیتالیسازی خدمات دولتی و ارتقای تجربه کاربران محسوب میشود.
فرآیند قطع بیمه همسر پس از طلاق
اصلیترین سوالی که در ارتباط با تحت تکفل بودن همسر بیان میگردد، نحوه حذف بیمه همسر و قطع بیمه همسر بعد از طلاق میباشد. آیا شما میدانید که برای حذف بیمه تحت تکفل همسر بعد از طلاق باید چه فرآیندی طی شود؟ آیا میدانید که در زمانی که پروسه طلاق توسط شما و همسرتان طی میشود، پوشش بیمه به چه صورت خواهد بود؟
عموم افراد میدانند که در صورتی که زوجی برای طلاق اقدام نمایند، باید فرآیند طولانی را طی نمایند تا دادگاه مجوز جدایی را برای آنها صادر نماید، زیرا پیش از خوانده شدن خطبه طلاق باید به مسائلی مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و … رسیدگی گردد. باید این نکته را بدانید که تا زمانی که شما فرآیند طلاق را طی مینمایید، همسر شما مجاز است که از خدمات بیمهای شما بهرهمند گردد.
پس از طلاق نیز تا زمانی که عدم اطلاع شرکت بیمه از جدایی و پرداخت حق بیمه توسط بیمهگذار، این بیمه با وجود مشکلات قانونی فعال خواهد بود. با این حال، بهمنظور حذف همسر پس از طلاق از بیمه تأمین اجتماعی، بیمهگذار موظف است پس از پایان مراحل جدایی، اقداماتی را انجام دهد.
فرد بیمهگذار باید اصل شناسنامه خود را که اطلاعات طلاق در آن ذکر گردیده است، به نمایندگیهای رسمی بیمه تأمین اجتماعی مراجعه کرده و جدایی خود را اطلاعرسانی نماید. پس از طی شدن مراحل مربوطه، بیمه همسر از تاریخ طلاق حذف شده و دفترچه وی نامعتبر خواهد بود و همسر سابق دیگر نمیتواند از خدمات بیمه بهرهمند گردد.
این فرآیند بخشی از قوانین تأمین اجتماعی است و بهمنظور شفافسازی و جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی، اجرای آن الزامی است.