بیمه عضو جدانشدنی از زندگی همه ما در دنیای امروز. اگر دقت نمایید متوجه میشوید که بیمه در تمامی بخشهای زندگی ما وجود دارد، مانند درمان، خودرو، خانه و خانواده، کسب و کار و …، همچنین اهمیت آن به اندازهای است که نمیتوان آن را از زندگی حذف نمود. برای بیان اهمیت بیمه در زندگی 13 آذر را بهعنوان سالروز بیمه در نظر میگیرند که بعضاً افراد از آن به نام روز بیمه مرکزی یاد میکنند.
بیمهشو قصد دارد تا در سالروز بیمه به بیان اهمیت آن و دلیل نامگذاری این روز بپردازد؛ پس تا انتها با ما همراه باشید.
بیمه و اهمیت آن
اگر بخواهیم تعریف سادهای از بیمه را ارائه بدهیم باید بگوییم قراردادی است که بین شرکت بیمه و فرد متقاضی منعقد میگردد که طی آن شرکت مذکورمتعهد میشود که در ازای دریافت مبلغی مشخص به نام حق بیمه، در زمان وقوع حادثه طبق قرارداد خسارتهای وارده را پرداخت نماید.
بعضی از بیمهنامهها ضروری هستند و بعضی دیگر را میتوان بهصورت اختیاری خریداری نمود؛ برای مثال شخص ثالث خودرو از جمله بیمهنامههایی است که طبق قانون خرید آن الزامی است، از طرف دیگر خرید بیمه آتشسوزی از اختیاری بوده و شما میتوانید درصورت تمایل آن را برای خانه و یا لوازم خانه خود خریداری نمایید.
انواع بیمهنامهها را میتوان بهصورت زیر بیان نمود که هر کدام از آنها پوششهای خاصی را دارند که در بعضی از موارد شما میتوانید با پرداخت هزینه بیشتر خدمات و پوششهای بیشتری را دریافت نمایید.
- حمل و نقل:
در این حالت شرکت متعهد میشود که اگر در هنگام جابهجایی دچار خسارت گردد، زیان واردشده را پرداخت نماید.
- عمر:
نوعی سرمایهگذاری است که فرد با پرداخت حق بیمه بعد از مدتی مبلغی را دریافت مینماید و درصورت فوت فرد بیمهگذار پول به فرزندان وی پرداخت خواهد شد.
- حوادث:
مجموعه گستردهای از بیمهنامههای فردی و گروهی است که در برابر حوادث از فرد حمایت مینماید.
- بدنه اتومبیل:
خسارتهای مالی وارده بر خودرو را پرداخت مینماید.
- شخص ثالث:
این بیمه، خسارتهای جانی و مالی وارده بر اشخاص ثالث در طی یک حادثه را تقبل مینماید.
- درمان:
این مورد برای تامین و جبران هزینههای درمان، سرپایی و یا بستری، مورد استفاده قرار میگیرد.
- کشتی:
نام دیگر آن بیمه دریایی است که خطرهای مرتبط با حمل و نقل دریایی را تحت پوشش قرار میدهد.
- پول:
این بیمهنامه، خسارتهای که مالک پول در اثر خطراتی مانند انفجار، آتشسوزی، صاعقه، سرقت و … را متحمل مینماید را جبران میکند.
- مسئولیت:
خسارتهای مالی و جانی در حوزه مسئولیت مدنی که از اهمیت بالایی برخوردار هستند را پرداخت مینماید.
- آتشسوزی:
بیمه آتشسوزی خسارتهای مالی که در اثر آتشسوزی، صاعقه و … به ساختمان و سایز داراییها وارد میشود را پرداخت مینماید.
خرید آنلاین بیمه
در گذشته برای خرید بیمهنامه و یا تمدید آن شما باید به نمایندگیهای رسمی مراجعه میکردید که این کار هزینه و زمان زیادی را از شما صرف مینمود. امروزه مشغله تمامی افراد بهشدت افزایش یافته است، بهطوری که افراد بیشتر تمایل دارند تاحد امکان کارهای خود را بهصورت الکترونیکی و غیرحضوری انجام دهند؛ در سالهای اخیر نیز امکان خرید و تمدید بیمهنامههای مختلف بصورت الکترونیکی فراهم شده است که متقاضیان میتوانند با خرید آنلاین، در هزینه و زمان خود بسیار صرفهجوی نمایند و کار خود را با سرعت بیشتری انجام دهند.
نامگذاری روز بیمه
در سال 1381، 13 آذر را بهعنوان روزی که اولین بیمهنامه ایرانی در آن صادر شده است بهعنوان سالروز بیمه نامگذاری نمودند؛ همچنین نامگذاری این روز برای بیان اهمیت بیمه در تامین رفاه و آسایش زندگی مردم است.
اولین پیشنهاد برای تاسیس شرکت بیمه در سال 1310 توسط فردی ایرانی تبار به نام الکساندر آقایان ارائه گردید. در نهایت نیز در تاریخ 15 آبان 1314، شرکت بیمه ایران با سرمایه دو میلیون تومانی بهعنوان اولین شرکت ایرانی فعال در این زمینه آغاز به کار نمود. علی اکبر داوری، وزیر مالیه وقت، در همان روز افتتاحیه، بیمه آتشسوزی را برای خانه خود خریداری نمود؛ بنابراین 15 آبان 1314 اولین روز فعالیت این صنعت در ایران نامیده میشد، اما در تاریخ 13 آذر 1367 با تصویب قانون اداره امور شرکتهای بیمه، تاریخ سالروز بیمه به 13 آذر ماه منتقل گردید.
بعضاً افرادی 13 آذر را روز بیمه مرکزی بیان مینمایند که این مناسبت رسمیت ندارد و نام اصلی این مناسبت سالروز بیمه میباشد، نه روز بیمه مرکزی؛ هرچند که این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار نیست.
کلام آخر
همه ما از اهمیت بیمه در تمامی زوایای زندگی خبر داریم و میدانیم جبران بعضی از خسارتهای مالی و جانی ناشی از حوادث مختلف گاهاً از توان ما خارج است. برای یادآوری اهمیت بیمه در زندگی، 13 آذر ماه سالروز بیمه یا روز بیمه مرکزی نامیده شده است و این صنعت در این روز گرامی داشته میشود. ما سعی نمودیم که دراین مقاله اندکی از اهمیت این صنعت در زندگی را بیان نماییم و به بررسی دلیل نامگذاری این تاریخ بپردازیم تا شما نیز اطلاعات کافی را کسب نمایید.
سپاسگزاریم که تا انتها این مقاله ما را همراهی نمودید و امیدواریم که توانسته باشیم اطلاعات موردنیاز شما را در اختیارتان قرار دهیم.