تقویت موهای سر یکی از مهمترین موضوعات برای تمامی افراد خصوصاً بانوان است. بسیاری از افراد به دلایل مختلف از ریزش مو یا نازکی موهای سر خود گلایه دارند و به دنبال راههایی برای تقویت موهای سر خود هستند. دانستن علل ریزش مو، ماسکهای تقویت موی سر و راهکارهای خانگی برای تقویت مو میتواند به شما برای افزایش کیفیت و کمیت موهای سرتان کمک نماید.
بیمهشو قصد دارد در قالب یک مقاله به بیان راههای تقویت مو و روشهای خانگی تقویت مو بپردازد؛ بنابراین چنانچه از ریزش مو رنج میبرید با ما تا پایان مقاله همراه باشید.
علل ریزش مو چیست؟!
آیا شما نیز مانند بسیاری از افراد دچار ریزش مو شدهاید؟ یا موهای سر شما نسبت به گذشته نازکتر شده است؟ آیا تاکنون بهدنبال کشف علت این مشکلات بودهاید؟ با دانستن علت ریزش یا نازکی موی خود میتوانید راه حل مناسبی را برای درمان آن در پیش بگیرید.
اصلیترین علل ریزش موی سر را میتوان بهصورت زیر بیان نمود:
- ژنتیک و خصلتهای ارثی
- فشار جسمی و ضربه فیزیکی مانند جراحی، تصادف ماشین و …
- بارداری و تغییر در هورمونها
- مصرف بیشازحد ویتامین A
- کمبود پروتئین
- فشارهای عصبی و یا استرس ناگهانی و شدید
- کم خونی
- کمکاری تیروئید
- کمبود ویتامین B
- مسائل خودایمنی
- کاهش وزن شدید
- شیمی درمانی
- سندروم تخمدان پلی کیستیک
- افزایش سن
- تغذیه نامناسب
- دیابت
- کمبود آهن در بدن
- سشوار و اتو مو
- شستوشو بیشازحد مو
- استفاده از شامپوهای نامناسب
- استفاده از مواد شیمیایی
ریزش مو میتواند دلایل دیگری نیز داشته باشد، اما مهمترینها در بالا ذکر گردیده است. بهتر است درصورت مشاهده ریزش مو ناگهانی به پزشک مراجعه کرده و از وی راهنمایی بگیرید.
روشهایی برای تقویت موهای سر
پس از بیان علل ریزش و نازکی مو بهتر است به بیان تعدادی از روشهای تقویت مو بپردازیم. علاوهبر استفاده از مواد و داروهای شیمیایی، راهکارهای خانگی برای تقویت موهای سر نیز بسیار زیاد میباشد که شما میتوانید از آنها استفاده نمایید.
- مراجعه به متخصص
یکی از اصلیترین علل ریزش موی سر مرتبط با مسائل ژنتیکی یا تغییرات در سیستم بدن مانند هورمونها و … میباشد. برای رفع این مشکلات و تقویت موهای سر، بهترین کار مراجعه به پزشک متخصص است. با مراجعه به پزشک شما میتوانید مشکل خود را ریشهای حل نمایید.
چنانچه شما دچار مشکل مهمی در بدن خود شده باشید، بیمه درمان تکمیلی میتواند به شما در کاهش هزینهها کمک نماید.
- تغذیه مناسب
تغذیه مناسب و مصرف ویتامینهای کافی یکی از روشهای خانگی برای تقویت مو محسوب میگردد، اما پزشکان نیز عموماً به تغذیه مناسب تأکید مینمایند. برای کسب ویتامینهای مناسب بهتر است مواد غذایی زیر را مصرف نمایید:
- ویتامین A: هویج، کدو، سیبزمینی شیرین، اسفناج، شیر، ماست و …
- ویتامین B: زرده تخممرغ، جگر، ماهی سالمون، آجیل، آووکادو
- ویتامین C: مرکبات، توتفرنگی، فلفلدلمهای
- ویتامین D: ماهیهای چرب، زرده تخممرغ
- ویتامین E: دانه آفتابگردان، بادام، اسفناج
- آهن: غذاهای دریایی، گوشت قرمز، عدس، اسفناج
- استفاده از شامپو مناسب با مقدار کافی
شامپو از جمله مواد شیمیایی است که باید در انتخاب آنها دقت شود. سعی نمایید تا از شامپوهای مناسب برای موهایتان استفاده کنید. برای تقویت موهای سر، بهتر است شستن آنها را به ۲ یا ۳ بار در هفته محدود کنید.
میزان مصرف شامپو شما نیز در تقویت موهای سرتان موثر است. استفاده از میزان زیاد آنها میتواند بسیار آسیبرسان باشد.
- استفاده از روغنهای مناسب
یکی از روشهای خانگی برای تقویت موهای سر، استفاده از روغنهای گیاهی است. روغنهایی مانند روغن نارگیل، روغن بادام تلخ و … از جمله روغنهایی هستند که شما میتوانید برای تقویت موهای سر از آنها استفاده نمایید. پس از حمام و زمانی که رطوبت موی شما کم میباشد، میتوانید موهای خود را به این روغنها آغشته کنید.
در بعضی موارد نیز میتوانید روغن گرم را بر کف موهای سر خود ماساژ دهید و پس از ۲۰ دقیقه آن را بشویید.
- استفاده از ماسکهای تقویت مو
استفاده از ماسکهای تقویت مو میتواند برای شما بسیار کارآمد باشد. ماسکهای تقویت موی طبیعی از جمله روشهای خانگی برای تقویت موهای سر است که شما میتوانید بهراحتی و با وسایل ساده آنها را تهیه کنید. علاوهبر ماسکهای طبیعی، ماسکهای شیمیایی نیز وجود دارد که استفاده از آنها راحتتر میباشد.
- ماساژ پوست سر
یکی از سادهترین روشها برای تقویت موهای سر، ماساژ میباشد. بهتر است صبحها، پس از حمام و هنگام خواب پوست سر خود را ماساژ دهید. ماساژ پوست سر باعث تقویت جریان خون شده که این موضوع رویش موها را در پی خواهد داشت.
- عدم استفاده بیشاز حد از اتو و سشوار
استفاده زیاد از سشوار و اتو میتواند باعث گرمی مو و در نهایت ریزش گردد. بهتر است بدانید که استفاده از آنها میتوانید آسیبهای جدی به مو وارد نماید که گاهاً جبرانناپذیر است.
- کوتاه نمودن موها
عدم کوتاهی مو برای طولانی مدت منجر به ضعیف شدن و ریزش آن میگردد. باید توجه داشته باشید که موها باید در بازه ۶ تا ۸ هفته کوتاه گردند تا سلامت آنها حفظ گردد.
- خشک کردن صحیح مو
شاید این موضوع بیاهمیت بهنظر برسد، اما باید بدانید که خشک نمودن مو بهصورت نادرست میتواند مشکلات زیادی در پی داشته باشد. بهتر است از حوله یا پارچههای نرم برای جذب رطوبت موها استفاده نمایید.
- استراحت و دوری از استرس
یکی از تاثیرگذارترین موارد در ریزش مو، استرس و فشار عصبی است. شما باید سعی نمایید تا آرامش خود را در تمامی شرایط حفظ کنید. استرس و فشارهای عصبی، علاوهبر ریزش مو میتواند مشکلات زیادی را در سیستم بدن شما ایجاد نماید که گاهاً زندگی افراد را به خطر میاندازد.