بیمه آتشسوزی از جمله بیمهنامههایی است که شما میتوانید برای حفاظت از خانه و اموال خود آن را خریداری نمایید. عموماً افراد تصور مینمایند که برای خرید بیمه آتشسوزی منازل مسکونی و غیرمسکونی باید هزینه زیادی پرداخت کنند که همین مسئله باعث میشود تا علیرغم ضرورت بیمه آتشسوزی از خرید آن اجتناب نمایند، اما شما با مراجعه به نمایندگیهای رسمی بیمه متوجه خواهید شد که هزینه خرید این بیمهنامه بسیار ناچیز بوده و شما میتوانید خدمات و پوششهای کاربردی آن را با پرداخت حق بیمه کمی دریافت نمایید.
همیشه ابهام و سوالی درباره بیمه آتشسوزی برای مالکین و مستأجرین وجود دارد که کدام یک باید این بیمهنامه را خریداری نمایند و مسئولیت آن برعهده کیست؟! باتوجه به ضرورت بیمه آتشسوزی منازل مسکونی، بیمهشو قصد دارد که در این مقاله به این سوال پاسخ داده و ابهامات موجود در این زمینه را رفع نماید، پس با ما همراه باشید.
همه چیز درباره بیمه آتشسوزی
آیا تاکنون به این مسئله فکر کردهاید که اگر خانه شما دچار آتشسوزی شود باید چه کاری انجام دهید؟ یا خسارتهایی که به خانه و اموال شما وارد شده است را چگونه جبران نمایید؟ ضرورت بیمه آتشسوزی در این زمان مشخص میشود. با خرید بیمه آتشسوزی، شرکت بیمه متعهد خواهد شد تا خسارتهای وارده را براساس قرارداد و پوششهای خریداریشده پرداخت نماید.
پس از خواندن این مقاله ضرورت بیمه آتشسوزی برای منازل مسکونی را درک خواهید کرد.
پوششهای بیمه آتشسوزی چیست؟!
برای آشنایی بیشتر با این بیمهنامه، در ذیل پوششهای آن را بیان گردیده است.
- پوششهای اصلی
- آتش (ازبین رفتن شی در داخل بخاری یا کوره شامل این مورد نمیباشد و تنها آتشهای غیرقابل مهار تحت پوشش میباشد.)
- صاعقه
- انفجار
- پوششهای فرعی
- زلزله، سیل و طوفان
- ترکیدگی آب
- خرابیهای ناشی از باران و برف سنگین
خرید بیمه آتشسوزی منازل مسکونی و آپارتمانها
قطعاً تمامی شما با نقش مدیریت ساختمان آشنا هستید و میدانید که اشخاصی که دارای این سمت هستند باید به امور ساختمان رسیدگی نمایند. یکی از کارها و وظایف مدیر ساختمان، تهیه بیمهنامههای لازم مانند بیمه مسئولیت آسانسور، بیمه آتشسوزی و … میباشد؛ بهطوریکه اگر کوتاهی در این مسئله به دیگران خسارت وارد نماید، ساکنین ساختمان میتوانند از مدیریت ساختمان شکایت کرده و خسارت را از وی دریافت نمایند.
توجه داشته باشید که پرداخت حق بیمه برعهده مدیر ساختمان نیست و هر فرد باید متناسب با متراژ واحد خود آن را پرداخت نماید.
لازم به ذکر است که ساکنین ساختمان درصورت تمایل میتوانند با پرداخت حق بیمه بیشتر، پوششهای بیشتری را خریداری نمایند.
در خانههای استیجارهای چه کسی باید بیمه آتشسوزی را خریداری کند؟! مالک یا مستاجر؟
اکنون وقت آن رسیده است که به سوال اصلی که در ابتدای مقاله بیان گردید، پاسخ دهیم. در خانههای استیجارهای، مالک و مستأجر هر دو میتوانند برای خرید بیمهنامه آتشسوزی اقدام نمایند و شرکت بیمه نیز در هر دو حالت ملزم به پرداخت خسارت براساس قرارداد میباشد.
خرید بیمه مذکور توسط مالک برای زمانی است که یک شخص ثالث یا یک حادثه طبیعی منجر به وقوع آتشسوزی گشته و مستأجر در وقوع آن نقشی نداشته باشد، دراینصورت مالک میتواند خسارت وارده را دریافت نماید. اگر مالک در خرید بیمه آتشسوزی منازل مسکونی کوتاهی نماید، جبران خسارت برعهده مالک میباشد. مستأجر تنها زمانی ملزم به پرداخت خسارت خواهد بود که بهنوعی در وقوع حادثه نقش داشته باشد.
اگر مالک ساختمان باوجود ضرورت بیمه آتشسوزی منازل مسکونی در خرید آن کوتاهی نماید، مستاجر میتواند خود برای خرید آن اقدام نماید. وی میتواند بیمهنامه با پوششی را تهیه کند که تمرکز بیشتر آن بررروی لوازم منزل میباشد و با پرداخت حق بیمه کمتر تنها خسارت لوازم خود را دریافت کند.
خسارت بیمه به چه کسی پرداخت میشود؟!
اگر مالک برای خانه خود بیمه آتشسوزی را خریداری کند، خسارت پرداختی توسط شرکت بیمه به وی پرداخته میشود، حتی اگر مستأجر در آن ساکن باشد.
اگر مستأجر علاوهبر لوازم منزل خود، ملک را نیز بیمه نماید، باید شخصی بهعنوان ذیالنفع بین مالک و مستأجر انتخاب شود که عموماً این شخص مالک میباشد تا هزینههای با دریافت پول ملک را تعمیر نماید که این مسئله به توافق طرفین بستگی خواهد داشت.
توجه داشته باشید که مستأجر ملزم به بیمهنمودن ملک نمیباشد و میتواند تنها لوازم منزل خود را بیمه نماید.
سخن پایانی
آتشسوزی حادثهای است که متأسفانه ممکن است برای هر فردی و هر ساختمانی رخ دهد. همه ما باید از راههای زنده ماندن در آتشسوزی مطلع باشیم تا بتوانیم جان خود را نجات دهیم، اما برای جبران خسارت و آسیب منزل و لوازم آن باید بیمهنامه آتشسوزی را خریداری نمایند. اطلاع از انواع بیمه آتشسوزی و ویژگیهای آن میتواند به شما برای انتخاب بهتر و کارآمدتر کمک نماید.
نکته مهمی که درباره بیمه آتشسوزی باید بدانید این است که این بیمهنامه تنها خسارتهای مالی را پوشش میدهد تعهدی دربرابر خسارتهای جانی واردشده به شما ندارد.
سپاسگزاریم که تا پایان مقاله ما را همراهی نمودید و امیداریم که توانسته باشیم اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار داده باشیم.