پوشش امراض خاص در بیمه عمر شامل چه مواردی است؟
یکی از خدماتی که شرکتهای بیمه تحت قالب بیمه عمر ارائه می دهند، پوشش امراض خاص است. در طول زندگی در عصر حاضر، با توجه به تغییر در سبک زندگی و در بسیاری از موارد سبک ناسالم زندگی، مرضها و بیماریهای فراوانی دامنگیر افراد جامعه شدهاند که میتوانند هزینههای کلانی را روی دست بیماران و خانواده هایشان بگذارند، در این شرایط یکی از راههای مناسب برای پیشگیری و تعدیل این هزینهها استفاده از خدمات بیمهای بخصوص پوشش بیماریهای خاص فراهم شده در بیمه عمر میباشد. بنابراین قبل از هر چیزی میبایست با این خدمات و همچنین شرایط ارائه آنها آشنا شد.
مطلب مرتبط : اندوخته بیمه عمر چیست ؟
۱.شرایط و ضوابط این پوشش
هر از شرکتهای بیمهای برای این امر شرایط خاص خود را دارند، اما بطور کلی میتوان گفت یکسری از امراض تحت پوشش تمام شرکتهای بیمهای است، پنج تا از این امراض که در بین تمام شرکتهای بیمه تحت پوشش امراض خاص قرار گرفته اند، عبارتند از:
- سکته مغزی
- جراحی عروق قلبی
- سکته مغزی
- انواع سرطان
- پیوند اعضای اصلی بدن
پس همانطور که گفته شد همه شرکتهای بیمهای، این بیماریها را جزو بیماریهای خاص در نظر میگیرند و آنها را تحت پوشش بیمه عمر خود قرار میدهند، البته در شرکتهای مختلف، بیماریهای دیگری نیز جزو این دسته قرار میگیرند اما این پنج بیماری مشترک تمام شرکتها هستند. اما با این وجود، در مورد همین بیماریها نیز، تفاوتی در نحوه قرارگیری تحت پوشش بیمه و شرایط آن در شرکتهای مختلف وجود دارد نحوه عملکرد آنها در برابر اینها با هم متفاوت است. که این تفاوتها را در ادامه بررسی خواهیم نمود.
مطلب مرتبط :نحوه پرداخت و بازپرداخت وام های بیمه عمر چیست ؟
۱.۱ سقف تعهد در پرداخت
این مورد، از مهمترین شرایط میباشد که بخصوص برای متقاضیان بسیار حائز اهمیت میباشد که بدین معناست که شرکت بیمهای تعیین میکند که فرد بیمه شده در سال تا چه مقداری میتواند از خدمات این پوشش استفاده کند و در صورت ابتلا به یکی از امراض، شرکت تا چه مقدار از هزینههای درمان را متقبل میشود و یا اینکه بیمار میتواند تا چه سقفی از بیمه دریافت داشته باشد.
۲.۱ شرط سنی مشمولان استفاده از پوشش
یکی دیگر از شرایط مهم و تأثیرگذار شرط سنی میباشد، یعنی بیمهگر تعیین میکند که بیمه شده در چه طیف سنی مشمول این پوشش میشود. مثلا ممکن است یک شرکت بیمه در شرایطش اعلام کند که اگر متقاضی بالای هفتاد سال سن داشته باشد و دچار سکته قلبی شود، شرکت هیچگونه تعهدی در قبال پرداخت هزینه به بیمه شده و یا ذینفعان نخواهد داشت. پس در این مورد، شرکت یک گستره سنی برای مشمولان تحت پوشش تعیین میکند و خارج از این محدوده را تحت این پوشش قرار نخواهد داد.
مطلب مرتبط :نحوه پرداخت و بازپرداخت وام های بیمه عمر چگونه است ؟
۳.۱پرداخت سرمایه برای درمان
سازوکار برخی از بیمه بدین شکل است که اگر بیمه شده تحت پوشش امراض خاص دچار یکی از این امراض بشود اگر دارای شرایط آن بیمه باشد، به صرف ابتلا به بیماری، این سرمایه را به او پرداخت خواهند کرد، اما برخی دیگر از شرکتها این سرمایه را تنها در صورت اقدام به درمان به بیمار اعطا خواهند کرد؛ یعنی اگر بیمهشده به یکی از این امراض خاص مبتلا شود و قصد درمان نداشتهباشد، شرکت از پرداخت این سرمایه به او معذور خواهد بود و فقط وقتی این سرمایه به بیمهشده تعلق میگیرد که اقدام به درمان خود کند.
۴.۱تعداد دفعات استفاده
تفاوت شرکتها در این مورد بدین صورت است که برای مثال شرکتی فقط برای یکی از این بیماریها سرمایه پرداخت خواهد کرد؛ یعنی اگر بیمه شده ابتدا سرطان بگیرد، سرمایه به او تعلق خواهد گرفت اما اگر باز بعد از مدتی به همین بیماری و یکی دیگر از این امراض خاص مبتلا شود، هیچ سرمایهای به او تعلق نخواهد گرفت. در بعضی شرکتها نیز به اینگونه است که برای هر بیماری یکبار را در نظر میگیرند و البته شرایط مختلف دیگری نیز در باقی شرکتهای بیمهای وجود خواهد داشت.
مطلب مرتبط :غرامت فوت در بیمه عمر چیست ؟
۲. برای انتخاب یک پوشش مناسب چه باید کرد
بسیاری دیگر از شرایط نیز وجود دارد که مختص به هر شرکت بیمهگر است، پس برای انتخاب یک پوشش مناسب به جهت پیشگیری و جبران بسیاری از هزینههای ناشی از این امراض میبایست خدمات شرکتهای مختلف را با یکدیگر مقایسه کرد و به یک جمعبندی و انتخاب مناسب رسید. یعنی هر کدام از شرکتها ممکن است شرایطی داشته باشند که بیشتر با شرایط ما سازگار باشد و همچنین خدماتی داشته باشند که سایر شرکتها فاقد این خدمات باشند. در نهایت نیز پس از اینکه فرد بیمه شده تحت شرایط اعلام شده از سوی بیمهگر به یکی از این امراض مبتلا شد میتواند برای دریافت سرمایه از بیمهگر، مدارک پزشکی خود را به شرکت مزبور ارسال نماید، شرکت بیمهگر نیز مدارک را برای تائید نهایی به پزشک مورد اعتماد ارسال میکند و در صورت تائید پزشک، مبلغ به بیمه گذار پرداخت خواهد شد.