استعلام خلافی خودرو

روش های استعلام خلافی خودرو

روش‌های استعلام خلافی خودرو چگونه است؟ چه مدارکی برای پرداخت حضوری آن باید به همراه داشته باشیم؟ اکثر افراد با همه‌ی خلاف‌های رانندگی آشنایی ندارند یا اصلا در هنگام ارتکاب تخلف متوجه کاری که انجام می‌دهند نیستند.

همچنین خطای افسران پلیس نیز در خواندن پلاک خودروها اجتناب‌ناپذیر است. پس برای اینکه با مبلغ‌های سنگین خلافی خودرو مواجه نشوید، حتما به موقع استعلام و پرداخت آن را انجام دهید.

علاوه بر آن ممکن است زمانی که بساط سفری لذت بخش را محیا کرده‌اید و به دل جاده زده‌اید، ناگهان پلیس خودروی شما را به خاطر جریمه‌های سنگین توقیف کند و کیف شما ناکوک شود.

حائز اهمیت است بدانید که با اجرای طرح کنترل آلودگی هوا از تابستان ۹۸، حساسیت پرداخت به موقع قبض جریمه ماشین بیش‌تر شده است. پس حواس‌تان به پرداخت و استعلام خلافی خودرو باشد.

در این مقاله از بیمه شو قصد داریم شما را با انواع روش‌های استعلام خلافی خودرو آشنا کنیم.

روش‌های استعلام خلافی خودرو

برای استعلام و پرداخت خلافی خودرو، روش‌های مختلفی وجود دارد که شامل موارد زیر هستند:

مراجعه به مراکز پلیس +۱۰

قبلا که استفاده از اینترنت و اعتماد به آن شایع نبود. افراد برای دریافت خلافی‌های خود به یکی از مراکز پلیس +۱۰ می‌رفتند و با پرداخت مبلغ مشخصی، ریز تخلفات خود را دریافت می‌کردند.

همچنین برای پرداخت آن می‌توانید از دستگاه‌های پوز که در دفاتر پلیس +۱۰ موجود است استفاده کنید. اگر سیستم پوز قطع بود باید به یکی از شعب بانک ملی مراجعه کرده یا می‌توانید از طریق ATM پرداخت کنید.

مدارک مورد نیاز برای پرداخت حضوری جریمه‌های رانندگی

استعلام خلافی خودرو
  1. سند مالکیت خودرو
  2. بیمه‌نامه شخص ثالث
  3. اصل کارت شناسایی مالک خودرو

همان‌طور که می‌دانید داشتن بیمه شخص ثالث خودرو اجباری است. این بیمه‌نامه زیان‌های مالی و جانی را در تصادفات و خسارات جاده‌ای جبران می‌کند.

البته همراه با این بیمه‌نامه بیمه دیگری نیز با عنوان بیمه بدنه وجود دارد. اما باید بدانید که داشتن این بیمه‌نامه اختیاری است و فقط خسارت‌های مالی بدنه خودروی مقصر را جبران می‌کند. همچنین نیاز به ارائه این بیمه‌نامه هنگام تحویل مدارک برای رفع خلافی خودرو نیست.

امروزه با همه‌گیر شدن استفاده از اینترنت و توسعه بانک‌داری الکترونیکی، میزان محبوبیت مراجعه حضوری برای پرداخت جریمه‌های رانندگی کم‌تر شده است.

اگر جریمه شما کم‌تر از یک میلیون تومان بود بهتر است به مراکز پلیس +۱۰ مراجعه کنید. ولی اگر مبلغ جریمه بیش از یک میلیون تومان بود، باید به مراکز پلیس راهنمایی و رانندگی مراجعه کنید.

هنگامی که می‌خواهید خودروی خود را بفروشید یا آن را به شخص دیگری انتقال دهید، باید علاوه بر انتقال بیمه شخص ثالث و سایر مدارک، قبض جریمه را نیز از طریق مراجعه به مراکز پلیس +۱۰ دریافت کنید و برای تعویض پلاک ارائه دهید.

شما می‌توانید به راحتی از هر جا که می‌خواهید، فقط با یک گوشی یا کامپیوتر ساده و اینترنت از میزان خلافی ماشین خود مطلع شوید. پس حتما نیاز به مراجعه حضوری برای پرداخت خسارت‌ها نیست.

استعلام خلافی خودرو از طریق موبایل و کد USSD (استعلام جریمه بدون نیاز به اینترنت)

برای اینکه استعلام خلافی خودرو را از طریق موبایل دریافت کنید باید مراحل زیر را طی کنید:

  1. با موبایل خود کد #۱۱۰* را برای استعلام خلافی خودروی خود شماره‌گیری کنید.

ـ خدمات قابل ارائه

ـ خدمات در دست اقدام

اگر می‌خواهید میزان خلافی ماشین را ببینید، باید گزینه‌ی خدمات قابل ارائه را انتخاب و ارسال کنید.

  1. در مرحله بعدی، گزینه استعلام خلافی خودرو ارائه می‌شود که برای دریافت خلافی ماشین باید عدد یک را انتخاب و ارسال کنید.
  2. پس از دریافت درخواست درج کد VIN، شماره ۱۷ رقمی پشت کارت خودروی خود را وارد نمایید. یادتان باشد که هنگام وارد کردن کد، زبان کیبورد گوشی‌تان را باید انگلیسی کنید.
  3. حالا مبلغ جریمه‌های خودرو را مشاهده می‌کنید. در مرحله‌های بعدی می‌توانید میزان خسارت را پرداخت و تسویه نمایید.

استعلام و پرداخت آنلاین خلافی خودرو از طریق سایت راهور

شما می‌توانید با استفاده از شناسه قبض، پرداخت جریمه‌های خود را به‌صورت موردی انجام دهید. علاوه بر آن برای استعلام میزان خلافی خودرو و پرداخت جریمه با شناسه پرداخت می‌توانید از طریق اینترنت و همچنین روش‌های زیر اقدام کنید:

  1. در این روش ابتدا باید به سایت پلیس راهور ناجا مراجعه کنید.
  2. سپس روی قسمت پرداخت الکترونیکی جرائم در وسط صفحه کلیک کنید. بعد از آن در صفحه‌ای که باز شده است، شناسه قبض و پرداخت را وارد کنید.
  3. علاوه بر این‌ها می‌توانید روی گزینه استعلام میزان تخلفات رانندگی نیز کلیک نمایید. بعد از اینکه بارکد کارت خودرو را وارد کردید، فهرست تخلفات نمایش داده می‌شود. سپس می‌توانید خسارت‌ها را پرداخت کنید.

نکات مهم در رابطه با سایت راهور برای خلافی

  1. اطلاعات سایت آفلاین است و به‌صورت هفتگی آپدیت خواهد شد.
  2. اگر آی‌پی شما برای خارج از کشور باشد یا در زمان مراجعه به سایت فیلترشکن خود را روشن کرده باشید، سایت راهور ۱۲۰ برای شما باز نخواهد شد.

پرداخت خلافی خودرو با ATM

استعلام خلافی خودرو

همان‌طور که گفتیم شما می‌توانید پرداخت خلافی خودرو خود را از طریق دستگاه ATM انجام دهید. نکته حائز اهمیت این است که در ابتدا فقط امکان پرداخت جریمه با استفاده از دستگاه‌های ATM بانک ملی امکان‌پذیر بود.

اما امروزه می‌توانید از طریق دستگاه‌های عابربانک ملی، سپه، صادرات، رفاه، پاسارگاد، سینا، دی، حکمت، توسعه تعاون و پارسیان جریمه و مقدار خلافی خود را پرداخت کنید.

برای پرداخت خلافی خودرو با ATM فقط نیاز است که یک کارت‌بانکی، شناسه قبض و پرداخت را به همراه داشته باشید.

پرداخت از طریق اپلیکیشن پلیس من

این اپلیکیشن برنامه‌ای از طرف خود راهور اعلام شده است و تمامی خدمات مربوط به پلیس +۱۰ از جمله گرفتن خلافی و پرداخت آن را شامل می‌شود.