همانطور که میدانید، بیمههای متنوعی وجود دارد. یکی از این بیمهها بیمه امنیت سایبری است که به صورت خلاصه، یک نوع بیمه برای حفاظت از شرکتها و سازمان ها در برابر حملات سایبری محسوب میشود. این بیمه شامل پوششهای متفاوتی است که در ادامهی این مقاله از بیمه شو به توضیح بیشتر هریک از آنها میپردازیم.
بیمه امنیت سایبری
همانطور که گفته شد، بیمه امنیت سایبری (Cybersecurity Insurance) درواقع نوعی بیمه است که برای محافظت در برابر خسارات مالی ناشی از حوادث و حملات سایبری ارائه میشود. این نوع بیمه مخصوصاً برای سازمانها و شرکتها طراحی شده است، اما برخی بیمهگزاران و افراد حقیقی نیز قادرند از آن استفاده کنند. علاوه بر این در دنیای دیجیتال امروز، حملات سایبری و نقض امنیت شبکهها و سیستمهای اطلاعاتی بسیار رایج شده است. این حملات میتواند شامل نفوذ به سیستمهای کامپیوتری، سرقت اطلاعات مهم، رمزنگاری اطلاعات و درخواست پول به صورت رمزگذاریشده و بسیاری دیگر از حملات سایبری باشد. این حملات برای سازمانها و شرکتها خسارت جبرانناپذیری در ارزش مالی، اعتبار و سلامت عملکرد ایجاد میکند. در چنین شرایطی، بیمه امنیت سایبری بهعنوان یک وسیلهی مالی برای مدیریت ریسک سایبری استفاده میشود. این بیمه شامل پوششهایی با موارد زیر است:
جبران خسارت مالی
شامل جبران خسارات مالی ناشی از حوادث سایبری، از جمله هزینههای بازسازی سیستمهای قدیمی یا مدیریت بحران، هزینه بازاریابی، هزینه بازیابی دادهها، هزینه قطع سرویس، جریمهها و دیگر هزینههای قانونی.
رمزگشایی دادهها
در صورت رمزگشایی دادهها توسط یک حمله سایبری، این بیمه قادر است هزینههای استعاده دادهها را تحت پوشش قرار دهد.
مسئولیت حقوقی
شامل دفاع حقوقی در قبال ادعاها و دعاوی مربوط به نقض امنیت سایبری و همچنین جریمهها و هزینههای قانونی مرتبط.
مهم است بدانید بیمه امنیت سایبری پوششهای مختلفی مانند تحقیقات پس از وقوع حمله و مشاورهی امنیتی نیز فراهم میکند.
چرا بیمه امنیت سایبری مهم است؟
زیان مالی
حملات سایبری برای سازمانها و شرکتها زیان مالی قابلتوجهی به همراه دارد. این زیان ممکن است شامل هزینهی بازسازی سیستمهای قدیمی، بازیابی دادهها، جریمهها، هزینه تحقیقات و… باشد.
مسئولیت قانونی
در صورتی که حوادث سایبری موجب تخلفات قانونی شود، مشمولیت قانونی ممکن است بر عهده سازمان یا شرکت باشد. بیمه امنیت سایبری میتواند تحت عنوان مسئولیت حقوقی به شما کمک کند تا در صورت وقوع حادثه، از نظر قانونی محافظت شوید و هزینههای قانونی را پوشش دهید.
جبران خسارت به مشتریان و اعتبار
در صورتی که در یک حملهی سایبری اطلاعات مشتریان در معرض خطر قرار گیرد و مشتریان زیانی را متحمل شوند، بیمه امنیت سایبری خسارات ناشی از این اتفاق را برای سازمان یا شرکت جبران و به حفظ اعتبار و رضایت مشتری کمک میکند.
استعاده دادهها
در صورتی که در حادثه سایبری دادهها توسط هکرها رمزگذاری شود و در دسترس نباشد، بیمه امنیت سایبری هزینههای مربوط به استعاده دادهها را پوشش میدهد و به سازمان کمک میکند تا به سرعت دوباره به وضعیت عادی برگردد.
مدیریت ریسک
زیاد شدن حملات سایبری و پیچیده شدن روشهای حمله، مدیریت ریسک سایبری را به امری ضروری تبدیل کرده است. بیمه امنیت سایبری این امکان را ایجاد میکند که ریسکهای مربوط به حملات سایبری را به صورت مالی مدیریت کنید و برنامههای امنیتی مناسب را طبق ارزیابی ریسک انجام دهید.
چه کسانی باید بیمه سایبری داشته باشند؟
بیمه امنیت سایبری درواقع برای سازمانها و شرکتها طراحی شده است، اما افراد حقیقی هم میتوانند از آن استفاده کنند. برای مثال، اگر شما فردی حقیقی هستید و روزانه برای انجام تراکنشهای مالی از اینترنت استفاده میکنید و یا از پست الکترونیکی، شبکههای اجتماعی، برنامهها و اپلیکیشنهای مختلف استفادهی زیادی میکنید، ممکن است این بیمه برای شما بسیار مناسب باشد.
عموما بیمه امنیت سایبری برای سازمانها و شرکتها که مستلزم انتقال و نگهداری حجم بالایی از اطلاعات است، بسیار حیاتی تلقی میشود. برای مثال شرکتها و سازمانهایی که از سیستمهای کامپیوتری پیچیده استفاده میکنند، اطلاعات حساس مشتریان خود را ذخیره میکنند، تراکنشهای مالی مهمی دارند یا به صورت عمده در فعالیتهای آنلاین و حضور در شبکههای مختلف فعالیت میکنند، به بیمه امنیت سایبری نیاز دارند. از روی دیگر سازمانهای بزرگ و تأثیرگذار مانند بانکها، شرکتهای بیمه، شرکتهای تولید نرمافزار و فناوری اطلاعات، شرکتهای ارتباطات، سازمانهای دولتی، ارگانهای امنیتی، بیمههای سلامت، فروشگاههای آنلاین و سایر صنایع مربوط به فناوری اطلاعات و ارتباطات از این نوع بیمه استفاده میکنند.
کلام آخر
بیمه امنیت سایبری پوششی است که به سازمانها و افراد کمک میکند در مقابل ریسکهای امنیتی مربوط به حوزهی سایبری و حملات آن محافظت شوند. این نوع بیمه، در صورت بروز حوادث سایبری و اتفاقات ناخواسته مانند نفوذ سایبری، دزدیده شدن اطلاعات، خرابی سامانهها و موارد مشابه، جبران خسارتها و هزینههای مالی ناشی از آنها را برعهده میگیرد.